Nvidia neemt 3G-chipmaker over


Nvidia, vroeger vooral bekend van de grafische kaarten in PC's, is een grote naam geworden in de smartphonemarkt. De Tegra 2, een systeem waarin meerdere chips verwerkt zijn, is in een aantal topmodellen te vinden.

Wat er nog aan het system-on-a-chip ontbreekt, is een zender en ontvanger voor mobiele telefonie. Een recente overname van Nvidia lijkt daar verandering in te gaan brengen. Het Amerikaanse bedrijf neemt voor 367 miljoen dollar het bedrijf Icera over. Dit bedrijf maak 2- 3, en 4G zenders en ontvangers voor mobiele telefoons. Met de integratie van deze technologie worden toekomstige producten van Nvidia nog completer, en daardoor interessanter voor fabrikanten om te gebruiken.

Qualcomm en Intel

Op dit moment zijn smartphonemakers nog afhankelijk van chips van Qualcomm voor deze functionaliteit. Deze Taiwanese chipmaker heeft een belangrijk deel van de mobiele markt veroverd, maar heeft de stevige concurrentie van Nvidia te vrezen. Ondertussen kijkt een derde partij, Intel, met lede ogen toe. Op de PC-markt heeft Intel een belangrijke rol, maar het lukt nog niet om die rol ook in de smartphone- en tabletmarkt te spelen.

Bron: Phonearena.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel