Samsung gaat HTC achterna met uitgelekte Galaxy C5


Het zal de trouwe lezer niet ontgaan zijn dat we ons hier nogal eens kritisch uitlaten over HTC. Zo vonden we de One A9 bijvoorbeeld nog een enorme ripoff van de iPhone. Dat wil niet zeggen dat het bedrijf ook niet gekopieerd wordt, in tegendeel zelfs!

Want wie de achterkant van deze Galaxy C5 bekijkt herkent daar al snel een HTC-telefoon in. Misschien wel zelfs een iPhone! Toch hebben we het hier over een telefoon die afkomstig is van Samsung. Het zal na het zien van onderstaande foto's duidelijk zijn dat Samsung definitief is overgestapt op metalen telefoons. Overigens is het nog maar de vraag of we de Galaxy C5 uiteindelijk ook buiten China gaan aantreffen, hij zal namelijk eerst alleen daar verkocht worden.

Samsung Galaxy C5Samsung Galaxy C5

Nu hebben we nog niet eerder gehoord van een Galaxy-telefoon uit de C-serie en dat kan kloppen: het gaat hier namelijk om een nieuwe serie. En als we de specificaties mogen geloven dan moeten we hem ergens tussen de A en S-serie plaatsen. Zo is er bijvoorbeeld een Snapdragon 617-processor met maar liefst 4 GB aan RAM-werkgeheugen. Ruim voldoende om Android Marshmallow en z'n bijbehorende apps soepel en snel te laten draaien. Qua camera's komt de C5 vermoedelijk uit op een combinatie van een 16 en 8 megapixel variant. Die eerste krijgt aan de foto te zien een dubbele LED-flitser. Naast deze foto's is er nog niets bekend over de prijs en beschikbaarheid.

(via)Praat mee over dit artikel