webOS-toestel zonder toetsenbord opgedoken


In een datasheet zijn twee nieuwe apparaten van HP opgedoken die op het besturingssysteem webOS draaien. Het gaat waarschijnlijk om een smartphone en een netbook, die op verschillende versies van het OS draaien.

De smartphone die we in de sheet aantreffen, heeft geen toetsenbord, maar alleen een touchscreen. Het gaat om een toestel dat draait op webOS 3.0, met een schermresolutie van 320x480 pixels. Op basis daarvan is in ieder geval te zeggen dat dit zeer waarschijnlijk niet om een high-end toestel gaat. In dat geval zou je een hogere resolutie verwachten. Smartphones in het hoge segment hebben tegenwoordig vaak een 800x480 resolutie, of zelfs hoger.

201195 webos slate
5 18 2011webostouchscreen

Nova Dartfish

Het tweede apparaat is groter dan een smartphone, en heeft een toetsenbord. Al eerder werd duidelijk dat webOS door HP ook op een netbook geïnstalleerd zal worden. Het lijkt er echter op dat het hierbij om een nieuwere of aangepaste versie van het besturingssysteem gaat. Volgens de sheet draait de netbook op de versie 'Nova Dartfish'. Het is nog onbekend wanneer beide apparaten van HP/Palm uitkomen.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel