Cortana voorspelt winnaar Eurovisie Songfestival


Cortana, de spraakgestuurde assistent van Windows Phone heeft alvast de winnaar van het Eurovisiesongfestival voorspeld. De digitale assistent maakt hierbij gebruik van Bing, de zoekmachine van Microsoft.

En terwijl de Nederlandse inzending alweer lang en breed thuis op de bank zit denkt Cortana met 17% zekerheid dat Zweden er dit jaar met de muzikale eer vandoor gaat. Italië volgt op nummer twee en Rusland en Australië volgen op drie en vier. Eerder voorspelde Cortana het afgelopen WK-voetbal beangstigend juist. Cortana maakt gebruik van Bing, de zoekmachine van Microsoft. Die probeert met een slim algoritme nu al de winnaar aan te wijzen.

Cortana Eurovision Song Festival 2015
Cortana zoals op deze Lumia 930

Zoals gezegd lukt dat vrij aardig. Zo voorspelde het 15 en de 16 wedstrijden in de knock-out fase van het WK correct en ook 16 van de 19 winnaars van de Oscars werden vooraf juist voorspeld. Morgen zullen we ook weten of de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2015 juist werd voorspeld. Het evenement wordt zaterdag 23 mei om 21:00 op Nederland 1 uitgezonden. Mocht Zweden inderdaad winnen dan zou dat voor de zesde keer in de historie zijn. De laatste keer was in 2012 toen Loreen won met het nummer Euphoria.


Prijsvergelijker Nokia Lumia 930

Toon nog meer aanbiedingen van de Nokia Lumia 930


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel