Samsung kondigt kleintje Galaxy S4 mini aan

· 2 reacties


Iets eerder dan verwacht heeft Samsung de Galaxy S4 mini aangekondigd. Deze ‘mini’ is weliswaar een kleine versie van de grotere S4 maar met 4,3 inch nog steeds groter dan bijvoorbeeld de nieuwste iPhone.

Volgens Samsung is de S4 mini een krachtige telefoon in een compacte behuizing. Het is niet verwonderlijk dat de mini sterk lijkt op z'n grotere broer de Galaxy S4. Daarvan zijn er inmiddels al meer dan 10 miljoen exemplaren van over de toonbank gegaan waarmee het de snelst verkopende Android-smartphone ooit is.

Samsung Galaxy S4 mini GT-i9195
De nieuwe Samsung Galaxy S4 mini

De specificaties die we je gisteren konden melden bleken te kloppen. Zo telt het scherm van de Samsung Galaxy S4 mini een diagonaal van 4,3 inch en is van het type Super AMOLED met een qHD-resolutie. De processor is geklokt op 1,7 GHz en beschikt over twee cores. En net als de reguliere S4 kent de mini functies zoals Sound & Shot, Story Album, Group Play en WatchON. Met die laatste tover je de S4 mini om in een televisiegids en universele afstandsbediening, mede dankzij de aanwezige infrarood-zender.

De Galaxy S4 mini komt uit in twee kleuren 'White Frost' en 'Black Mist' en in een 3G, 4G en Dual SIM-versie. Het bedrijf bekijkt per markt welke versies het allemaal gaat uitbrengen en wanneer dit zal zijn.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S4 mini i9195

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S4 mini i9195


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel