Sony Xperia ZR is ‘compacte’ en waterdichte high-end smartphone

· 7 reacties


High-end Android smartphones vandaag de dag zijn minimaal 5 inch groot. En alhoewel dat snel went is het voor sommigen toch te groot. Gelukkig dat Sony vandaag de Xperia ZR heeft aangekondigd.

De Sony Xperia ZR beschikt namelijk over een display van 4,6 inch. Meestal zie je bij telefoons met een (iets) kleiner scherm toch dat de specs niet helemaal in lijn zijn met de grotere jongens. Gelukkig is daar bij deze ZR niets van te merken want onder de motorkap zoemt een rappe quadcore Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor op 1,5 GHz. Ook de camera is met een maximale resolutie van 13 megapixel niet klein te noemen.

Sony Xperia ZR
De nieuwe Sony Xperia ZR

En net als bij vele andere Sony telefoons is ook de Xperia ZR waterbestendig (IP55 en IP58). Volgens Sony moet dertig minuten op de bodem van een 1,5 meter diepe vijver geen enkel probleem opleveren. Handig om onderwater video's te schieten de komende zomer. We mogen de Xperia ZR al dit kwartaal in verschillende kleuren in de winkels verwachten. Prijzen zijn (nog) niet bekend gemaakt.


Vermelde toestellen