Nokia kondigt naast vrolijke Asha 501 geheel nieuw platform aan


Zoals verwacht heeft Nokia tijdens een speciaal event in India een nieuwe Asha-telefoon aangekondigd; de Asha 501. Naast de 501 kondigde Nokia een nieuw platform voor Asha-smartphones aan.

De Nokia Asha 501 is de eerste die gebruik maakt van het nieuwe platform dat ogenschijnlijk gebaseerd is op Asha Touch. Veel van de apps die op andere Asha-telefoons draaien werken namelijk ook op deze Asha 501. Zo is er Facebook, Twitter, LinkedIn, WeChat, Foursquare en diverse games van Electronic Arts. Wie schittert door afwezigheid is WhatsApp, maar daar wordt volgens Nokia aangewerkt.

Nokia Asha 501 overview
De Nokia Asha 501

De Asha 501 zelf is een vrolijke kleurrijke telefoon/smartphone met een 3 inch scherm, een 3,2 megapixel camera en een opgegeven standbytijd van 48 dagen. Het toestel moet vanaf juni in de winkel liggen maar onduidelijk is nog of hij ook naar Nederland komt. Prijzen liggen rond de 75 euro.

Nieuwe Asha-platform

Het nieuwe Asha-platform lijkt qua functionaliteit erg op MeeGo waaronder de N9 draaide. Zo zijn er veel swype-achtige gestures geleend om te navigeren. Veeg je bijvoorbeeld het homescreen naar links dan kom je in de lijst met apps terecht. Net als bij de N9. Maar ook het twee keer op het scherm tikken om het te unlocken komt ons bekend voor.

Iets nieuws is wat Nokia 'Fastlane' noemt. Het is een combinatie van een notificatiescherm met recent geopende apps, onlangs gebelde mensen en je agenda. Zo kun je terugzien wat je onlangs hebt gedaan en wat er nog staat te gebeuren.


Prijsvergelijker Nokia Asha 501

Toon alle aanbiedingen van de Nokia Asha 501


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel