Eerste Intel-gebaseerde smartphones komen begin 2012 uit


Intel heeft vandaag aangekondigd dat de eerste smartphones met een processor van het bedrijf begin 2012 op de markt komen. Er was al langer sprake van een Intel-telefoon, maar die werd steeds uitgesteld.

Nadat het toetreden van Intel op de smartphonemarkt keer op keer werd uitgesteld bleef het even stil rond de chipbakker. Vandaag gaf directeur Paul Otellini meer duidelijkheid over de release van de eerste Intel-toestellen: “Je zult de eerste Intel-gebaseerde telefoons in de eerste helft van volgend jaar tegenkomen”. Otellini is verder opmerkelijk direct over de oorzaak achter de vertragingen. Hij geeft de samenwerking met Nokia de schuld. “Achteraf gezien was Nokia de verkeerde partner”. Toch blijft hij positief. De samenwerking, die vorm kreeg in het MeeGo project, was geen compleet verspilde tijd, aldus de Intel-topman

Technische details

De aangekondigde toestellen zullen uitgerust zijn met een Medfield-processor. Deze is nauw verwant aan de Atom-processor, die bekend is van laptops en netbooks. De chip moet gaan concurreren met ARM-gebaseerde platformen zoals de Qualcomm Snapdragon en de Samsung Hummingbird.

Bron: Engadget.com



Praat mee over dit artikel