Vodafone wil geld van Google

· 2 reacties


Vodafone wil geld van grote online content-aanbieders zoals Google en Apple. Volgens de operator gebruiken klanten zoveel dataverkeer, dat het onmogelijk wordt om het netwerk te onderhouden.

Vodafone laat aan het Financieele Dagblad weten dat het huidige verdienmodel in de telecomindustrie onhoudbaar is. Topman Jens Schulte-Bockum van Vodafone Nederland denkt dat hoge investeringen nodig zijn om aan de vraag van consumenten te blijven voldoen. Zonder de producten van Google of Apple zouden deze investeringen niet nodig zijn, dus is het redelijk om geld te vragen van bedrijven als deze. Vodafone investeert jaarlijks 200 miljoen in het mobiele netwerk in Nederland.

KPN

Eerder maakte KPN zich al zorgen over de toekomstige inkomsten uit mobiel internet. Het voormalige staatsbedrijf gooit het over een andere boeg: het wil consumenten extra laten betalen voor bepaalde apps. Het leidde tot veel negatieve publiciteit, vooral toen bekend werd dat KPN Deep Packet Inspection gebruikt om te zien welke apps door een klant gebruikt worden.

Bron: Fd.nl



Praat mee over dit artikel