Hands-on Samsung Galaxy S III

· 2 reacties


Hands-on Samsung Galaxy S III

Samsung heeft in Londen de nieuwe Galaxy S III gepresenteerd. Wij waren erbij, en konden de nieuwe smartphone alvast proberen. In onderstaande hands-on geven we onze eerste indrukken van het nieuwe toestel.

Samsung legde in de presentatie van het nieuwe toestel de nadruk op de software, niet op de de hardware. Het is duidelijk dat het Koreaanse bedrijf de iPhone wil bedwingen met een hele lading aan nieuwe features, die niet standaard in Android 4.0 Ice Cream Sandwich zitten. De belangrijkste van de nieuwe functies is misschien wel S Voice, een stuk software dat het mogelijk maakt om je telefoon stemopdrachten te geven.

Samsung Galaxy S III unpacked

Werkt dat in de praktijk: het lijkt er wel op, als we rekening houden met het feit dat we deze nieuwe functie in een rumoerige ruimte moesten testen. Het weer opvragen lukt gewoon, al heeft de S3 wel wat moeite met het verstaan van Nederlandse plaatsnamen en rare buitenlandse accenten. Mooi Engels praten is gewenst, want de telefoon ondersteunt helaas nog geen Nederlands.

Dan één van die andere nieuwe features: neem een foto en de telefoon herkent je vrienden, en stuurt de foto meteen door. Buddy Shot, noemt Samsung het. De functie werkt goed, al mocht de integratie met sociale netwerken wel beter. Het was nog mooier geweest als er meteen een notificatie naar het Facebook-profiel van de gefotografeerde gaat. Zo blijft er altijd wat te wensen over.

Img 0996

Opvallend is ook de Picture-In-Picture-videofunctie. Je kunt tijden het kijken van een filmpje een andere app openen, en de video in een klein schermpje weergeven. Goed bedacht door Samsung, al is er op het mini-videotje weinig te zien, ondanks het grote scherm.

S Voice
S Voice

Samsung zet vol in op NFC. Dat doet het bedrijf door tijdens de Olympische Spelen in Londen samen te werken met VISA voor mobiele betalingen, maar ook door extra software voor het uitwisselen van gegevens. Door Android Beam, een standaard Android-functie die het mogelijk maakt om data via NFC snel van het ene naar het andere toestel te sturen, te combineren met WiFi Direct, waarmee je data van toestel naar toestel kunt streamen, ontstaat Samsungs eigen S Beam. Het resultaat: door je toestel bij dat van een vriend te houden kun je een video naar zijn toestel streamen.

Achtercover kan eraf

Het Koreaanse bedrijf zet duidelijk in op software. Hoe zit het dan met de hardware? Met z’n snelle 1,4 GHz quadcore processor is de telefoon razendsnel. Overgangen in de menu’s lopen heerlijk soepel. Een klein minpuntje is dat Samsung bij het scherm van de Samsung Galaxy S III gebruik maakt van een pentile-indeling, waarbij pixels subpixels delen. Dit leidt tot rafelige randjes aan scherpe lijnen, al moet gezegd dat je dat bij een hoge resolutie als die van de Galaxy S3 minder duidelijk ziet dan op telefoons met een lagere resolutie.

Zijkant

Het toestel is 8.6 mm dun, en is lichter dan je zou denken voordat je het oppakt. De behuizing voelt wat plastic-achtig aan. Anders dan bij andere fabrikanten kun je bij Samsung nog steeds het achtercover van het toestel halen, om de microSIM te vervangen, of een andere batterij te plaatsen.

Kan de Samsung Galaxy S III het succes van de Samsung Galaxy S II evenaren? Geoordeeld op basis van de eerste indruk maakt het toestel daarop zeker een goede kans. Samsung heeft z’n troef voor 2012 op de markt gezet, en kan met de Galaxy SIII de concurrentie aan. Vanaf 29 mei kun je de telefoon in de winkel krijgen. De verkoopcijfers zullen dan aantonen wat het grote publiek van de nieuwe telefoon denkt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel