Google rolt beveiligingsupdate Android uit


Google rolt een beveiligingsupdate uit die gebruikers moet beschermen tegen packet-sniffing voor de diensten Calendar, Contacts en Picasa. Het betreft een lek aan de kant van servers van Google. Gebruikers hoeven dus geen actie te ondernemen.

Een Duits team van onderzoekers bracht onlangs een beveiligingslek aan het licht. Zij stelden vast dat gebruikers die op een openbaar WiFi-netwerk zaten het risico liepen dat persoonlijke informatie onderschept werd. In het bijzonder informatie die heen en weer gezonden werd met Google Calender, Contacts en Picasa. Niet bepaald informatie die je uit handen wilt geven. Het lek was al gedicht voor toestellen die op Android 2.3.4 Gingerbread draaien. De meerderheid van toestellen draait echter nog niet op deze nieuwste versie. Op dit moment zijn alleen de Google Nexus S en Nexus One

Wereldwijd

Google verklaarde tegenover Computerworld: “Vandaag rollen we een oplossing voor een potentiële beveiligingsfout die onder bepaalde omstandigheden derde partijen toegang verschaft tot data uit Calendar en Contacts. Deze oplossing vereist geen actie van gebruikers en rolt wereldwijd uit in de komende dagen”

Bron: Blogs.computerworld.com



Praat mee over dit artikel