Angry Birds 200 miljoen keer gedownload

· 3 reacties


De maker van Angry Birds, Rovio, heeft bekendgemaakt dat het razendpopulaire spel meer dan 200 miljoen keer is gedownload op diverse platforms. Een indrukwekkende prestatie.

Angry Birds maakt virtuele varkensmoord leuk. Althans, leuk genoeg om op de platforms waar het beschikbaar is meer dan 200 miljoen keer gedownload te worden. Het succes is waarschijnlijk te danken aan de flexibele strategie die Rovio heeft toegepast. Het spelletje was namelijk in eerste instantie te koop voor een klein bedrag op de iPhone. Daar werd het snel populair. Voor Android besloot het bedrijf het spel gratis te maken. De opbrengsten kwamen op dit platform uit reclame. Daarnaast kwam ook een Symbian- en webOS-versie van dit spel op de markt.

Uitbreiding naar Windows vertraagd

Angry Birds komt ook naar het Windows Phone 7-platform. In eerste instantie gaf dit wat moeilijkheden. Microsoft had namelijk zonder medeweten van Rovio een icoontje van het spel op hun site geplaatst. Daar was Rovio nogal boos over. Niet veel later was alles vergeven en vergeten en werd een WP7-versie aangekondigd. Nu is duidelijk geworden dat het 29 juni gaat worden voordat WP7-gebruikers hun haat jegens varkens uiting kunnen geven.

Bronnen: Intomobile.com en Phonearena.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel