Ice Cream Sandwich krijgt ruimere NFC-ondersteuning


Google heeft op het I/O 2011 evenement gisteren een interessante demonstratie gegeven van nieuwe NFC functionaliteiten in Android Ice Cream Sandwich. Ze noemen het "0-click contact" en daarmee kan je meer dan alleen een URL doorsturen.

We raken steeds meer bekend met het fenomeen NFC. Near Field Communication is het vermogen data te verzenden door het toestel slechts even boven een chip te houden. Na diverse demonstraties, onder andere door onze redactie, is wel duidelijk dat de nieuwe technologie potentie heeft. Google doet daar met zijn nieuwste besturingssysteem een stapje bovenop. In een lange video tonen ze wat meer gebruikelijke toepassingen alvorens over te gaan op iets wat we nog niet eerder hebben gezien. NFC uitwisseling tussen een tablet en smartphone!

Rond 14:30 in de video wordt dieper ingegaan op het 0-click principe. Het is de bedoeling daarvan dat men niet eens meer op een toets hoeft te drukken om data te delen. Twee toestellen naast elkaar houden is nog het enige wat je hoeft te doen om data te verzenden. Het plan is om dit in zoveel mogelijk eigen apps in te bouwen. Bovendien wordt het in de API vrijgegeven voor derden. Dat betekent dat ontwikkelaars het eenvoudig in hun eigen apps kunnen inbouwen.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel