Nieuwe Android-versie centraal op NFC-bijeenkomst?


Near Field Communication (NFC) zal met Android 2.3 Gingerbread voor het eerst op grote schaal zijn intrede doen in de mobiele telefonie. Het NFC Forum speelt daarop in met een persbijeenkomst die morgen (7 december) gehouden wordt.

Het lijkt erop dat de datum van het NFC Forum niet zomaar gekozen is. Als we geruchten mogen geloven wordt Android 2.3 Gingerbread vandaag nog gepresenteerd. Google biedt met de nieuwe versie van Android ondersteuning voor NFC-chips. Als fabrikanten zo'n chip inbouwen wordt het binnenkort zeer eenvoudig om met je mobiele telefoon te betalen.

OV-chipkaart

NFC is ook de techniek die in de OV-chipkaart gebruikt wordt. Het zal voor velen een weinig hoopgevende vergelijking zijn, maar de techniek die in de toekomst in mobiele telefoons gebruikt wordt, lijkt sterk op de techniek achter de ov-chip kaart. Belangrijk verschil zal zijn dat je zelf controle hebt over afschrijvingen. Je accordeert zelf een betaling via het scherm van je mobiele telefoon, terwijl de OV-chipkaart eerst een afschrijving doet, en later een deel weer terugstort.

Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel