LG Optimus G Pro komt in augustus naar Nederland


LG heeft bevestigt dat de Optimus G Pro naar Nederland komt. Het 5,5 inch grote toestel is dé concurrent van de Galaxy Note van Samsung maar dan met Full HD-resolutie scherm en 13 megapixel camera.

Volgens LG is de Optimus G Pro dankzij "z'n ergonomisch ontwerp en slanke design toch met één hand te bedienen". Het is haast moeilijk voor te stellen voor een 'telefoon' met een scherm van 5,5 inch groot. Je hebt in ieder geval genoeg scherm om naar filmpjes en webpagina's te kijken.

LG Optimus G Pro Black and White
De LG Optimus G Pro in het zwart en wit

De Optimus G Pro is een prima alternatief voor de Galaxy Note II van Samsung. Niet alleen heeft het scherm een hogere resolutie (Full HD), ook de camerasensor is met 13 megapixel groter. Bovendien zit er een infrarood-zender in waardoor hij ook als universele afstandsbediening fungeert. Onder de motorkap draait een quadcore-processor; een Qualcomm Snapdragon 600 om precies te zijn. Deze is met 1,7 GHz lekker snel zodat er zonder problemen meerdere taken uitgevoerd kunnen worden, waaronde de QSlide-functie. Hiermee kun je bijvoorbeeld een binnenkomend bericht in een semi-tranparant scherm openen.

Vanaf augustus verkrijgbaar

De LG Optimus G Pro ligt vanaf augustus in de winkel in de kleuren wit en zwart. De G Pro krijgt een adviesprijs mee van €599. Of het toestel het hier ook zo goed gaat doen als in thuisland Zuid-Korea is nog maar de vraag. Daar gingen er in 40 dagen tijd maar liefst een half miljoen exemplaren van over de toonbank.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel