Alcatel Flash 3 met 10-kernige processor duikt op


Waar is de tijd gebleven? Vroeger vonden we dualcore-processoren al heel wat, inmiddels nemen we met minder dan 8 kernen geen genoegen meer. Binnenkort spant Alcatel de kroon want de processor van de Flash 3 beschikt over 10 kernen.

Dat heet dan officieel een decacore-processor, waarbij deca voor 10 staat. Dit rekenwonder is afkomstig van het Chinese MediaTek en slijt z'n dagen onder de naam Helio X20. De Flash 3 belooft verder een vrij compacte smartphone te worden met een 4,6 inch scherm met Full HD-resolutie. Daarmee komt hij qua formaat in hetzelfde vaarwater terecht als de Xperia Z5 Compact van Sony.

GFXBenchmark Alcatel Flash 3

Het bestaan van de Alcatel Flash 3 blijkt uit een benchmark die op GFXBench verscheen. Hieruit kunnen we verder nog concluderen dat de Flash 3 beschikt over een 13 megapixel camera en een keurige 8 megapixel selfiecam. Bijzonder aan die laatste is dat ook hij 4K video op kan nemen. Meestal is dit uitsluitend voorbestemd voor de hoofdcamera. Er ligt in totaal 3 GB aan RAM-werkgeheugen in het toestel en hij draait onder Android 6.0.1 Marshmallow. Het opslaggeheugen telt maximaal 32 GB. We weten nog niet hoeveel de Flash 3 moet kosten en wanneer hij in de winkel ligt. Daarvoor moet Alcatel hem eerst aankondigen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel