HTC brengt compacte One mini 2 uit


Als de 5 inch grote One (M8) toch iets te groot voor je broekzak of tas is dan is deze One mini 2 wellicht een uitkomst. Hij is een tikkeltje groter dan z'n voorganger en heeft nagenoeg dezelfde jas meegekregen van z'n grote broer.

De nieuwe One mini 2 is al veelvuldig uitgelekt in de media. Met een beeldscherm van 4,5 inch is hij een tikkeltje groter dan z'n voorganger. Toch is het grootste verschil het ontbreken van een UltraPixel-camera, de mini 2 heeft een reguliere 13 megapixel camera met f/2.2 lens. Ook de camera aan de voorzijde is er qua megapixels op vooruit gegaan en zit nu op 5 megapixel. Ideaal voor selfies.

HTC One mini 2
De One mini 2

Andere verschillen zijn de processor; die krijgt nu twee cores er extra bij. De kloksnelheid ligt hierdoor wel wat lager op 1,2 GHz. De batterij is er echter flink op vooruitgegaan; van 1.800 naar 2.100 mAh. Ook is er nu NFC. De HTC One mini 2 komt standaard met de nieuwste Android-versie en Sense 6.0. Ook de stereo BoomSound-luidsprekers zijn weer aanwezig. De One mini 2 ligt vanaf begin juni in de winkel in de kleuren Gunmetal Grey, Glacial Silver en Amber Gold. Het toestel krijgt een adviesprijs mee van 469 euro.


Prijsvergelijker HTC One mini 2

Toon alle aanbiedingen van de HTC One mini 2


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel