HTC brengt compacte One mini 2 uit


Als de 5 inch grote One (M8) toch iets te groot voor je broekzak of tas is dan is deze One mini 2 wellicht een uitkomst. Hij is een tikkeltje groter dan z'n voorganger en heeft nagenoeg dezelfde jas meegekregen van z'n grote broer.

De nieuwe One mini 2 is al veelvuldig uitgelekt in de media. Met een beeldscherm van 4,5 inch is hij een tikkeltje groter dan z'n voorganger. Toch is het grootste verschil het ontbreken van een UltraPixel-camera, de mini 2 heeft een reguliere 13 megapixel camera met f/2.2 lens. Ook de camera aan de voorzijde is er qua megapixels op vooruit gegaan en zit nu op 5 megapixel. Ideaal voor selfies.

HTC One mini 2
De One mini 2

Andere verschillen zijn de processor; die krijgt nu twee cores er extra bij. De kloksnelheid ligt hierdoor wel wat lager op 1,2 GHz. De batterij is er echter flink op vooruitgegaan; van 1.800 naar 2.100 mAh. Ook is er nu NFC. De HTC One mini 2 komt standaard met de nieuwste Android-versie en Sense 6.0. Ook de stereo BoomSound-luidsprekers zijn weer aanwezig. De One mini 2 ligt vanaf begin juni in de winkel in de kleuren Gunmetal Grey, Glacial Silver en Amber Gold. Het toestel krijgt een adviesprijs mee van 469 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel