Band roept iPhone 4-eigenaren op om clip te filmen

· 1 reactie


De Groningse band Sweet Wicked zoekt eigenaren van een iPhone 4 die aanstaande zondag mee willen helpen bij het opnemen van een clip. Inmiddels hebben twintig mensen met de smartphone van Apple zich opgegeven.

In twee uur tijd wil de band de clip voor het nummer 'I love you, happy or blue' opnemen met zoveel mogelijk camerastandpunten. Wie een iPhone 4 heeft, en toevallig in de buurt van het Noorderplatsoen in Groningen is, kan meedoen. Het is de bedoeling van de band om daarna alle video's te verzamelen, en te monteren tot één clip. Voordat de opnames beginnen, krijgen degenen die meedoen met het maken van de clip een korte cursus voor het maken van een video met de iPhone.

HD-opname

Volgens de website van de band heb je voor het opnemen minimaal een Apple iPhone 4 nodig, vanwege de opnamekwaliteit. De smartphone van Apple kan video opnemen 720p, maar er zijn inmiddels ook toestellen op de markt die in 1080p kunnen filmen, zoals de Samsung i9100 Galaxy S II. Hoewel de band het op de website specifiek over de iPhone heeft, lijkt het ons mogelijk dat ook bezitters van andere toestellen met hd-opnamemogelijkheid meedoen.

Bron: Sweetwicked.comPraat mee over dit artikel