Xiaomi lanceert iPhone-achtige Mi 8 met notch en dubbele verticale camera


Ook Xiaomi gaat Apple achterna met de lancering van de Xiaomi Mi 8 met bovenin het scherm een notch. Ook achterop vinden we gelijkenissen met de iPhone X vanwege de verticale camera-indeling. Als klap op de vuurpijl zijn er animerende emoji die jou nadoen.

De Xiaomi Mi 8 volgt de Mi 6 op waarmee Xiaomi het Chinese geluksnummer 7 overslaat. Reden hiervoor is dat deze Mi 8 zo'n grote update is dat een groter verschil noodzakelijk was. De Mi 8 krijgt een 6,21 inch groot OLED-scherm van Samsung mee met nog altijd geen Quad HD-resolutie. Xiaomi past ditmaal een Full HD+ resolutie toe van 2248 x 1080 pixels. De notch bovenin het scherm doet sterk denken aan die van de iPhone X, zelf de rondingen komen overeen. Deze uitsparing is nodig voor Xiaomi's eigen Face ID-gezichtsherkenning, iets wat ze ook gewoon 'Face ID' noemen.

Xiaomi Mi 8

Om het nog schaamtelozer te maken zitten er achterop twee 12 megapixel camera's die boven elkaar geplaatst zijn. Net als,.... juist. Wel vinden we achterop een ronde vingerafdrukscanner, iets wat dan weer ontbreekt bij de iPhone X. Xiaomi komt ook met een speciale uitvoering waarin een drukgevoelige vingerafdrukscanner in het beeldscherm verwerkt zit. Deze Transparent Edition beschikt ook over een transparante achterkant zodat je de interne componenten ziet liggen. Er zit wel een addertje onder het gras; het gaat hier om een sticker die je ziet en niet de echte componenten. De instap Xiaomi Mi 8 met 6 GB aan RAM en 64 GB aan opslag kost op het Chinese vasteland omgerekend 360 euro. Verwacht hem echter niet voor datzelfde bedrag hier in de winkels. Hier moeten we het hebben van de import en dan komt er samen met belastingen nog wat bovenop. Denk aan een bedrag van rond de 550 euro wat, eerlijk is eerlijk, aanzienlijk goedkoper is dan de Apple iPhone X.


Prijsvergelijker Xiaomi Mi 8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
64 GB Blue Refurbished
€ 128,99 € 128,99   Bekijk
Amazon
128 GB Blue
€ 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Xiaomi Mi 8


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel