Motorola Moto Z3 Play met randloos scherm aangekondigd


Lenovo heeft een nieuwe speelse generatie Moto Z aangekondigd. De Moto Z3 Play beschikt net als zijn voorgangers over uitbreidbare Moto Mod-modules maar kent nu voor het eerst een scherm dat minimale randen kent.

Grootste verschil met de Moto Z3 Play en z'n voorganger is het nieuwe grotere scherm. Deze kent een 18:9-verhouding, iets wat ze bij Lenovo Max Vision noemen. Er wordt nog altijd gebruik gemaakt van een Super AMOLED-paneel wat ingekocht wordt bij Samsung. Dat moet garant staan voor opvallende kleuren die niet alleen van het scherm spatten maar ook buitenshuis in daglicht af te lezen zijn. Door het vergroten van het scherm en het gelijk houden van de behuizing was er voorop geen ruimte meer voor een vingerafdrukscanner. Deze zit vanaf nu aan de rechterzijkant.

Motorola Moto Z3 Play Deep Indigo
De Motorola Moto Z3 Play in Deep Indigo

De achterkant was niet echt een optie omdat die vrij moet blijven om Moto Mods aan te sluiten. Er zijn batterij modules, polaroid printers, projectors en speakers. Je klikt ze simpelweg achterop via de magnetische connector. Naast het nieuwe scherm krijgt de Motorola Moto Z3 Play een dubbele hoofdcamera mee van 12 en 5 megapixel. Hiermee kun je spelen met scherptediepte zodat je professioneel ogende onscherpe achtergronden kunt maken. De camera-app heeft ingebouwde kunstmatige intelligentie om je daarbij te helpen. Ook is Google Lens voorgeïnstalleerd wat objecten in foto's kan herkennen. De selfiecamera krijgt een upgrade van 5 naar 8 megapixel maar verliest wel de selfie-flitser. In plaats daarvan kan het scherm kort flitsen.

Motorola Moto Z3 Play te koop

De Z3 Play kent een ingebouwde Snapdragon 636-processor die volgens Lenovo tot 30% krachtiger is dan zijn voorganger. Het werkgeheugen gaat omhoog naar 4 GB wat ruim genoeg moet zijn voor Android 8.1 Oreo om snel apps te openen en te wisselen. Verwacht Motorola's nieuwste toestel in de kleur Deep Indigo in juni 2018 in de winkel voor omgerekend zo'n 500 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel