Asus geeft nieuwe demo Padfone vrij; pas in Q3 naar Nederland


De Asus Padfone werd al meer dan een jaar geleden gepresenteerd. Ondanks goede bedoelingen kwam het apparaat niet op de markt, dus lag de smartphone en tablet in één in februari weer op het MWC in Barcelona.

Ondertussen is bekend geworden dat de Padfone niet eerder dan het derde kwartaal in Nederland te koop zal zijn. Wie wel wat ziet in de aanschaf van een smartphone en tablet in één moet dus nog even geduld hebben. Voor ons blijft de Padfone vooral een mooi concept, maar de uitvoering is wat minder. Vooral als tablet is het apparaat erg zwaar, en daardoor geen echte concurrent voor dunnere en lichtere apparaten. Bovendien is het apparaat met een adviesverkoopprijs van 980 dollar niet goedkoop te noemen. In onderstaande video geeft Asus een demo van het Padfone concept.

De Padfone van Asus draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, die zowel voor tablets als smartphones geschikt is. De reden voor het uitstel van deze tablet had vooral te maken met het wachten op deze versie van Android, die bij uitstek geschikt is voor fabrikanten die een twee in één concept op de markt willen zetten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel