Asus Padfone hands-on: telefoon verandert in loodzware tablet


De Padfone van Asus brengt een concept dat geen andere fabrikant eerder op de markt bracht: een telefoon die je in een tablet kunt schuiven, aangedreven door Ice Cream Sandwich. Wij testten de tablet op de stand van Asus.

Doordat Ice Cream Sandwich geschikt is voor zowel tablet als smartphones, schaalt het OS prima op naar het grotere tabletscherm, dat 10 inch meet. De telefoon heeft een schermdiagonaal van 4.3 inch, en ziet er robuust uit. Het scherm geeft een mooie heldere weergave, Door de telefoon in het beeldscherm-dock te schuiven, heb je een tablet.

Asus padfone12

Het beeldscherm-dock is vrij fors, doordat er ruimte moet zijn om de smartphone in te schuiven. De telefoon verdwijnt achter een klepje, dat met een schuif aan de bovenkant opengeklikt kan worden. De telefoon laadt op als hem in de dock schuift, want deze is uitgerust met een extra accu. Het beeld gaat van smartphone naar tablet via een HDMI-kabel.

Asus padfone17

Het eerste grote nadeel komt dan meteen om de hoek kijken: de combinatie is erg zwaar in vergelijking met apparaten van de concurrentie, en ligt daardoor niet prettig in de hand. Het omhooghouden van de tablet met een hand wordt snel oncomfortabel. De tablet werkt, dank zijde vlotte processor in de telefoon, wel goed. Android Ice Cream Sandwich ziet er goed uit. Na het insteken van je telefoon in de tablet-dock heb je razendsnel beeld op het 10 inch grote scherm.

Asus padfone2

Apps die ontwikkeld zijn voor Ice Cream Sandwich komen op de Padfone het best tot z’n recht. Deze geven op de tablet een weergave die aangepast is aan het grotere scherm, in plaats van een opgeblazen smartphone-weergave,

Asus padfone4

Asus levert indien gewenst ook een toetsenbord bij, waaraan de combinatie van smartphone en tablet gekoppeld kan worden, zoals bijvoorbeeld het geval is bij de Transformer Prime. Ook hier speelt het gewicht de Padfone parten. Doordat de tablet veel zwaarder is dan het toetsenbord, valt deze te makkelijk achterover.



Praat mee over dit artikel