Apple verwijdert apps die gebruik maken van Dropbox


Apple verwijdert apps die gebruik maken van Dropbox

Apple heeft apps uit de App Store verwijderd die gebruik maken van Dropbox. Reden voor de opmerkelijke stap is het beleid rond abonnementen op diensten van derden die je in apps af kunt sluiten.

App-makers mogen abonnementen in hun apps aanbieden, maar dan wel via het systeem van Apple, zodat het bedrijf een fors aandeel van de abonnementskosten af kan romen. App-makers die gebruikmaken van de Software Development Kit van Dropbox, verwijzen door naar de betaalde opslagdiensten van het bedrijf, buiten Apple om. Dat is in strijd met de geldende regels, zegt Apple.


Dropbox SDK in actie

Dropbox werkt naar eigen zeggen samen met Apple aan een oplossingen. Het bedrijf heeft de indirecte verwijzingen naar betaalde accounts al verwijderd, maar apps die van de Dropbox SDK gebruik maken worden nog steeds verwijderd. Daarom is het nu helemaal onmogelijk gemaakt om via een app voor de iPhone en de iPad een nieuwe Dropbox-account te maken. Je kunt alleen een bestaande account koppelen. Of dat afdoende is, is nog niet bekend.

Bron: Forums.dropbox.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel