“Goed nieuws: Processor Samsung Galaxy Z Fold 4 bekend”


Wellicht goed nieuws over de op handen zijnde Fold 4. Het opvouwbare Samsung-toestel wordt uitgerust met een krachtiger processor die bovendien koeler is dan z'n voorganger. En dat voor alle markten.

Samsung gebruikt in haar Galaxy S-vlaggenschipserie zowel processors van Qualcomm en Samsung zelf. Zo krijgt Europe de Samsung Exynos terwijl de rest van de wereld een exemplaar met Qualcomm Snapdragon krijgt. Niet eerlijk zo blijkt want de Exynos-versie is tot heden altijd minder krachtiger gebleken. De aankomende Galaxy Z Fold 4 heeft dat probleem niet; die krijgt altijd een Snapdragon-processor.

Samsung Galaxy Z Fold 3 5G hands-on with S Pen in Phantom Black
Galaxy Z Fold 3 5G opvolger krijgt snellere en koelere processor

Het is de bedoeling dat de Fold 4 overal met een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus verkocht gaat worden. Deze verbeterde versie van de Snapdragon 8 Gen 1 wordt gemaakt door TSMC op een 4nm procédé. De Snapdragon 8 Gen 1 werd door Samsung gemaakt en blijkt in de praktijk snel oververhit te raken. De 10% snellere TSMC-versie schijnt daar minder last van te hebben. Of dit puur komt door TSMC of door een ander ARM-ontwerp is nog onduidelijk.

Snapdragon 8 Gen 1 Plus

Wellicht kan Samsung overal de Galaxy Z Fold 4 uitrust met een Snapdragon 8 Gen 1 Plus (SM8475) omdat er minder exemplaren van verkocht worden dan de veel populairdere Galaxy S-modellen. Nieuw is deze strategie overigens niet; ook de Fold 3 werd altijd al met een Snapdragon-processor verkocht. De bron denkt verder dat ook de aankomende Flip 4 wordt aangedreven door de Snapdragon 8 Gen 1+.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel