HTC Legend naar Android 2.3 Gingerbread door CyanogenMod

· 6 reacties


Tweaks

Ik was behoorlijk gehecht aan de fraaie interface die HTC voor de Legend gemaakt heeft, HTC Sense, maar ik ben niet ontevreden over het uiterlijk dat ik nu zie. Voordeel van ADW en Cyanogen is dat erg veel in te stellen. De naam van een app: kun je wijzigen. Het aantal homescreens: kun je wijzigen. De volgorde van de homescreens: kun je aanpassen. De achtergrondkleur van het menu: kun je aanpassen. De grootte van alle widgets: kun je veranderen. Met een beetje moeite ziet alles er daarom precies zo uit als je wilt.

Lf2
Quadrant na het updaten met CyanogenMod

Een van de dingen die ik erg fraai vond aan HTC Sense, was de flipklok. Gelukkig heb ik die teruggekregen. Voor 2 euro kocht ik de app 'Beautiful Widgets'. Je kunt na het wijzigen van een paar instellingen een flipklok krijgen die niet te onderscheiden is van die van HTC.

Lf6
Gingerbread!

Al met al het het me de nodige uurtjes gekost, en heb ik het risico gelopen mijn toestel voor altijd onbruikbaar te maken. Het zorgde voor de nodige spanning. Dat maakt het installeren van CyanogenMod ook leuk. Ik ben er een aantal punten op vooruitgegaan in de Quadrant score. Doordat de Legend nu geroot is, kan ik makkelijker nieuwe releases van CyanogenMod, en andere custom ROMs installeren, en hoef ik bovenstaande procedure niet weer te doorlopen om de laatste versie van Android te krijgen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel