HTC Legend naar Android 2.3 Gingerbread door CyanogenMod

· 6 reacties


CyanogenMod installeren

Het rooten gaat niet makkelijk. Volgens een tutorial die ik hier heb gevonden, moet ik twee stappen volgen. De eerste stap eindigt met een keihard 'Failed', maar blijkt toch gelukt te zijn. Na stap 2 is het rooten gelukt, en start het toestel weer op. Ik schrijf dit artikel achteraf, en weet dus dat 99 procent van het werk er nu op zit, terwijl het installeren van CyanogenMod nog moet beginnen.

Lf4
Het bewijs: Ik heb root-toegang

CyanogenMod installeren blijkt een fluitje van een cent te zijn, nu de Legend geroot is. Op de website van de Mod staat een korte instructie, die makkelijk op te volgen is. In de Market staat de app 'RomManager', waarin je simpel weg CyanogendMod 7 aanklikt. De installatie van deze versie van Android begint daarna onmiddellijk. Binnen tien minuten is de hele procedure klaar, en start mijn Legend op in Android 2.3.3 Gingerbread, de allerlaatste versie.

Lf6
Homescreen van de Legend met CyanogenMod 7, na instellen van mijn favoriete apps en widgets.

De eerste indruk van CyanogenMod 7 is positief. Het systeem verschilt behoorlijk van de standaard Android-release, zoals die bijvoorbeeld op de Google Nexus S. Cyanogen komt standaard met ADW Launcher, een open-source variant. Wil je liever Launcher Pro of een ander homescreen, dan kun je die gewoon downloaden uit de Market.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel