HTC Legend naar Android 2.3 Gingerbread door CyanogenMod

· 6 reacties


Koppelen aan PC en rooten

Het kostte me wat moeite om de Legend aan de computer te koppelen, doordat de usb-poort van toestel na een jaar gebruik vies was geworden, en daardoor niet goed meer verbonden kon worden. De oplossing was om wat contactspray in de connector te spuiten terwijl de Legend uit stond. Ik kan je niet adviseren dat na te doen, voor hetzelfde geld had de HTC het niet overleefd.

Nu de Legend aan de computer gekoppeld kan worden, open ik een tutorial. Een van de belangrijkste stappen naar het installeren van CyanogenMod, is het verkrijgen van root-toegang. HTC vindt het niet leuk als gebruikers dat willen. Om een kans te maken om dit te doen slagen, moet ik terug naar de allereerste firmware van de Legend. Om dat te doen, volg ik deze tutorial.

Voor de informatie en een stappenplan verwijs ik je naar de zojuist gelinkte tutorial. Doel van de tutorial, is om de Legend helemaal terug te zetten naar de firmware die het toestel bij de release aan boord had. Ik heb netjes geupdatet naar Android 2.2 Froyo, firmware versie 3.15. Ik moet terug naar 1.31, twee versies geleden. Dat blijkt een hele klus te zijn. De procedure op het XDA-forum werk slechts gedeeltelijk. Dit forum biedt uitkomst. Na het installeren van de oude firmware kan het rooten beginnen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel