Google werkt aan nieuwe camera-app voor Android


Google zou volgens insiders werken aan een nieuwe camera-app voor Android-toestellen. Naast een nieuwe interface moet het met de app mogelijk worden om bokeh toe te passen zodat een achtergrond wazig is en het onderwerp niet.

Google experimenteer al langer met haar camera-toepassingen, denk dan bijvoorbeeld aan de Photo Sphere-modus. Toch zien we de standaard camera-app van Android niet vaak omdat fabrikanten deze vaak vervangen door eigen versies. Alleen Nexus-eigenaren krijgen de pure Android-ervaring. De nieuwe app moet via de Play Store gedistribueerd worden en kent naast de scherptediepte-modus ook een verbeterde panorama- en Photo Sphere-modus.

Nexus 5 camera macro

Concurrentie

Nokia heeft al langer een dergelijke app in de vorm van de Nokia Refocus. De Refocus-app schiet meerdere foto's waarbij de focus telkens verlegd wordt. Later kun je dan kiezen waar je de focus op wilt leggen. Hetzelfde trucje is ook met de nieuwe HTC One (M8) mogelijk, al doet die dat dankzij twee camera's. De eerste ziet de feitelijke foto, de tweede legt de diepte-informatie vast. Via software wordt later een blur-effect toegevoegd. Leuk al zijn de eerste ervaringen erg wisselend.


Prijsvergelijker Google Nexus 5

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel