Google en LG brengen met Nexus 4 de nieuwste Nexus-telefoon


Het Android-event mag dan wel niet doorgegaan zijn, Google kondigde wel gewoon de nieuwe Nexus-telefoon aan. De Nexus 4 is door LG gemaakt en de beschikt over het nieuwe Android 4.2.

Over de Nexus 4 kunnen we relatief kort zijn; het is een Google gebrande Optimus G met 8 megapixel camera, mogelijkheid tot draadloos opladen en verkrijgbaar in 8 en 16 GB uitvoeringen.

Google Nexus 4 by LG
De Google Nexus 4 van LG

Groter was de verrassing wat Android 4.2 allemaal zou brengen. Allereerst, deze Android-versie heet nog steeds Jelly Bean en dat doet dus vermoeden dat er weinig verschil is. En dat klopt grotendeels. Er zijn vooral wat kleine wijzigingen. Het leukst daarvan is de nieuwe Photo Sphere, wiens functie het makkelijkst laat uitleggen als een panorama-functie. Alleen in plaats van horizontaal, is deze ook verticaal te gebruiken. Bovendien kun je foto's later op een Street View-achtige manier terugkijken.

Photo Sphere camera

Google Now

Android 4.2 bevat verder een nieuwe versie van Google Now. Deze haalt nu automatisch informatie uit je inbox zoals een reisbevestiging om je vervolgens vluchtinformatie te kunnen geven. Maar je kunt vanaf nu ook sportuitslagen opvragen en aandeelkoersen.

Verder zijn er tal van kleinere wijzigingen. Zo kun je voortaan instellingen zoals WiFi en Bluetooth sneller bereiken door de notificatiebalk met twee vingers te openen. Kun je voortaan tekst invoeren op een Swype-achtige manier, komt er ondersteuning voor Miracast en krijgt het lock-screen meer mogelijkheden. Android 4.2 zal eerst alleen voor de nieuwe Google Nexus 4, Nexus 7 en Nexus 10 beschikbaar komen. Andere apparaten volgens ongetwijfeld maar wanneer dat zal zijn is onbekend.


Prijsvergelijker Google Nexus 4

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 4


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel