Wordt de S8000 Cubic Samsung's eerste Android toestel?

· 2 reacties


Enige tijd geleden kwamen we hier de Samsung S8000 tegen aka Cubic. De laatste geruchten zijn dat dit misschien wel Samsungs eerste Android smartphone is!

Maar dan wel een betaalbare, want de specificaties zijn bekend geworden. Nou willen we niet suggereren dat het hier om een eenvoudige telefoon gaat, maar eentje die prima mee kan in de middenmoot.

Wordt de S8000 Cubic Samsung's eerste Android toestel?
Samsung GT-S8000 Cubic

Onder de specificaties; snel 3.5G internet (UMTS en HSDPA) of via WiFi, A-GPS plaatsbepaling, een 5 megapixel camera inclusief autofocus, geïntegreerde FM Radio ontvanger met ondersteuning voor RDS, een 3.5 mm audio jack uitgang, 2 GB aan intern geheugen wat uit te breiden is met MicroSDHC geheugenkaartjes en tot slot een royaal 3.1 inch WVGA resolutie AMOLED beeldscherm. Het toestel zelf meet een bescheiden 108,9 x 53,5 bij 11,9 millimeter en is uitgerust met een 1100 mAh batterij.

Android?

Het staat overigens nog helemaal niet vast dat het hier om Samsungs eerste Android telefoon gaat. Zo zou het toestel wel zijn uitgerust met Samsungs eigen TouchWiz gebruikersinterface. En we plaatsen vraagtekens of Samsung al zover is om Android toepassingen te ontwikkelen die zover gaan dat ze het Android eigen widget-systeem kunnen vervangen. Daarnaast beschikt de Cubic niet over een toetsenbord en dat zou betekenen dat Samsung gebruik moet maken van de nieuwe Cupcake versie. Probleem is dat deze nog niet uit is, laat staan voor ontwikkelaars. Desondanks dit alles lijkt de Cubic toch wel wat op het Android prototype wat we eerder spotte op een persconferentie.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel