Toshiba roadmap uitgelekt; TG02, TG03, K01 en K02 smartphone op komst

· 4 reacties


Volgens een Grieks weblog krijgt de 1 GHz Toshiba smartphone, de TG01, niet één maar twee opvolgers. Ook komt er een nieuwe K serie waarvan de toestellen zijn uitgerust met toetsenbord. Dat blijkt tenminste uit een opgedoken roadmap.

Dat wil natuurlijk zeggen als onderstaande roadmap 'echt' is. Deze toont in ieder geval de producten van 2009, maar ook van 2010. Hieruit valt op te maken dat de TG01 tegen het einde van dit jaar een opvolger krijgt in de vorm van de waterbestendige TG02 en niet veel later door de TG03.

Toshiba roadmap uitgelekt

TG02

Nog even kort even wat informatie over de Toshiba TG01. Dit toestel valt op door zijn razendsnelle processor; een 1 GHz Qualcomm Snapdragon. Het is voor het eerst dat een fabrikant gebruik maakt van een dergelijk vlotte processor. De TG02 moet vrijwel hetzelfde toestel zijn als de TG01, maar dan water- en stofbestendig (IPX4 gecertificeerd). Opvallend hierbij is dat de afmetingen dezelfde gebleven zijn. Wij vragen ons tegelijkertijd af of er wel behoefte is aan een waterbestendige high-end smartphone. We horen het graag in de comments.

Toshiba roadmap TG02

TG03

Ook de TG03 lijkt qua functies en uiterlijk veel op de TG01, maar dan voorzien van een 5 megapixel camera en 5.1 kanaals geluid. Hiermee wordt het overduidelijk dat de TG03 bedoelt is voor de multimedia fanatiekeling.

Toshiba TG03

K01 en K02

Maar er zit blijkbaar meer in het vat; een QWERTY variant van de TG01; de Toshiba K01. Dit toestel beschikt over een capacitief touchscreen (vergelijkbaar als bij de iPhone). Het toestel is ondanks een volledig toetsenbord toch lekker slank gebleven; 15 millimeter. Dit toestel zal, net als de clamshell K02, onder het nieuwe Windows Mobile 6.5 draaien.

Toshiba K01
Toshiba K01

De Toshiba K02 is uitgevoerd als clamshell, al lijkt het toestel op het eerste gezicht meer op een QWERTY-slider. De K02 krijgt een 3.5 inch beeldscherm mee en huisvest eenmaal opengeklapt een QWERTY toetsenbord.

Toshiba K02
Toshiba K02

De roadmap toont daarnaast een zogenaamde MID waarmee eenvoudig op het internet gesurft kan worden. Bellen behoort hier niet standaard tot de mogelijkheden. Wanneer bovengenoemde toestellen officieel worden aangekondigd lees je dat hier als eerste terug.

Bron: Techblog.gr


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel