Twitter aast op app-maker Tweetdeck


Twitter wil volgens geruchten Tweetdeck overnemen. Tweetdeck maakt naast de client voor de desktop, ook Twitter-apps voor de iPhone en voor Android, net als Twitter zelf doet.

Tweetdeck is een erg populaire client, zowel op de computer als op de smartphone. De kolommenweergave blijkt voor veel tweeps goed te werken. Daarnaast is het in Tweetdeck makkelijk om meerdere accounts te beheren. De native-app van Twitter heeft die mogelijkheid wel op de iPhone, maar Twitter voor Android heeft die mogelijkheid niet.

Tweetdeck
Tweetdeck voor iOS (links) en Android (rechts)

Tweetie

Twitter nam eerder een app over: in april 2010 kocht het bedrijf Tweetie, een Twitter-client voor de iPhone. Tweetie werd hernoemd naar 'Twitter for iPhone', en werd gratis beschikbaar. De ontwikkelaar van de applicatie kwam in dienst van Twitter. Nu lijkt Tweetdeck dezelfde weg te gaan. Mocht de deal doorgaan, dan lijkt het onwaarschijnlijk dat beide apps voor Android en iPhone naast elkaar blijven bestaan. Eén van beide zal ongetwijfeld sneuvelen, tot verdriet van degenen die de desbetreffende app gebruiken.

Twitter
Twitter voor iOS (links) en Android (rechts)

Twitter maakte in maart bekend dat het nieuwe ontwikkelaars afraadde om te werken aan een eigen Twitter-client. Het bedrijf wil een 'consistente ervaring' bieden aan gebruikers, en wil daarom zelf controle over de apps voor alle platformen. Van de bestaande Twitter-apps van derden is Tweetdeck één van de grootste. Overname van de ze app zou het voor Twitter makkelijker maken om apps van derden langzamerhand uit te faseren.

50 miljoen

Volgens de Wall Street Journal wil Twitter 50 miljoen dollar betalen voor Tweetdeck. Het jonge bedrijf telt slechts 15 medewerkers, die applicaties voor Adobe Air (Windows, Mac OS en Linux) Google Chrome (zelfde OS'sen), iPhone, iPad en Android maken.

Bron: GizmodoPraat mee over dit artikel