Toekomstige Huawei P Smart Z krijgt pop-up selfiecamera


Huawei lijkt te werken aan de P Smart Z met een pop-up selfiecam. Plaatjes van het nog onaangekondigde toestel circuleren op de social media's.

Telefoonfabrikanten zijn druk zoekende naar de beste oplossing om de selfiecamera te huisvesten. Moet die boven het scherm, in het scherm, in een inkeping of verstopt in de behuizing. Huawei experimenteert er druk op los en komt nu met een selfiecamera die vanuit de bovenkant omhoog komt. De nog aan te kondigen Huawei P Smart Z zal de eerste zijn.

Huawei P Smart Z met popup selfiecamera

Voordeel van een dergelijke pop-up camera is dat de gehele voorzijde uit scherm kan bestaan. Niets geen lelijke inkeping, ronde gaten of dikke schermranden. Nadeel is wel dat het lastiger wordt om hem waterdicht te krijgen, laat staan of dat lukt. De afbeelding die door @evleaks geplaatst werd laat verder drie kleuruitvoeringen zien; zwart, blauw en groen. Verwacht verder een fysieke vingerafdrukscanner en dubbele camera.

Pop-up selfiecam

Overige specs van de P Smart Z zijn nog schaars en onbevestigd. Duidelijk is wel dat het om een mid-range model gaat. Telefoons met pop-up selfiecamera's zijn relatief nieuw maar niet schaars. Zo kennen inmiddels ook enkele Vivo-modellen een soortgelijke camera. Ook de toekomstige OnePlus 7 Pro krijgt mogelijk een pop-up camera.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel