Witte iPhone 4 eindelijk in de winkel

· 1 reactie


Ja je leest het goed, na bijna 10 maanden vertraging heeft dan eindelijk de witte iPhone 4 de winkel bereikt! Nog nooit viel iedereen over elkaar heen vanwege een kleur die technisch gezien helemaal geen kleur is.

Natuurlijk wil je niets liever dan direct een witte iPhone 4 bestellen en dat kan hier, hier en hier. Blikken wij in de tussentijd nog eventjes terug naar het moment dat het allemaal begon.

White iPhone 4

Het was 7 juni 2010(!) toen Jobs de vierde generatie iPhone in het zwart en wit aankondigde. Dat er naast zwart ook een witte variant zou komen, lekte een maand eerder al uit dankzij afbeeldingen van een wit frontje. Toen het toestel echter de maand daarop in de winkel lag ontbrak de witte versie. Iets met productieproblemen. Officieel is er nooit een reactie gekomen maar het gerucht ging dat er licht zou lekken en zelfs dat de kleur van de homeknop niet overeenkwam met het toestel zelf.

Tijdelijke verkoopboost

Onze eigen theorie is dat Apple vooraf de witte variant bewust achter de hand heeft gehouden omdat diens opvolger langer op zich zou laten wachten dan normaal het geval is. De iPhone heeft doorgaans een productcycle van een jaar. De iPhone 5 laat vermoedelijk langer op zich wachten, en Apple heeft daarom iets nodig om de huidige generatie een tijdelijke boost te kunnen geven. Het heeft de witte iPhone hiervoor achter de hand gehouden. Door in de tussentijd weinig te berichten over de echte reden waarom de witte variant nog niet beschikbaar is, hebben de media en consumenten er flink over kunnen speculeren. Dit heeft een ware mythe gecreëerd, waardoor er genoeg mensen zijn die nu juist die witte iPhone 4 willen hebben. Hopelijk moet dit genoeg verkopen tot gevolg hebben tot de opvolger, de iPhone 5, er daadwerkelijk is.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel