Huawei kondigt budget smartphone Snapto aan


We hebben er weer een nieuwe Huawei-telefoon bij; de Snapto. Een week voordat de twee belangrijkste Huawei-modellen voor 2015 worden uitgebracht zag Huawei nog kans om een budgetmodel uit te brengen.

De Huawei Snapto is in de kern geen kleine jongen. Zo meet het scherm een vrij moderne 5 inch groot. Huawei past hierop een HD-resolutie toe van 1.280 bij 720 pixels. Dat is niet uitzonderlijk hoog maar ook weer niet onacceptabel laag. Binnenin draait een Snapdragon 400-processor op een bescheiden 1,2 GHz. Samen met het 1 GB aan werkgeheugen maakt het van de Snapto een vrij bescheiden Android-smartphone.

Huawei Snapto

Gelukkig is er 4G-ondersteuning waardoor het in combinatie met het verwachte lage prijskaartje een aantrekkelijke 4G-telefoon wordt. Qua camera's blijft de Snapto een beetje achter; de hoofdcamera telt 'slechts' 5 megapixel. Er zit daarentegen wel een nette 2 megapixel selfiecamera op. De batterij komt tot slot uit op 2.200 mAh wat vrij gemiddeld is. Verwacht de Huawei Snapto ergens vanaf half mei in de winkels voor een bedrag van rond de 170 euro.



Praat mee over dit artikel