Nokia N8 met Symbian^3 en 12 megapixel officieel aangekondigd

· 3 reacties


Veel van de N8 was vooraf al bekend en uitgelekt en daarom heeft Nokia de N8 maar officieel aan het publiek aangekondigd. Het is Nokia's eerste smartphone met het nieuwe Symbian^3 en een 12 megapixel schieter. Connect. Create. Entertain.

Na de haast vernietigende review gisteren van het Russische Mobile-Review heeft Nokia het toch blijkbaar aangedurfd de N8 officieel aan te kondigen. Met de N8 kun je volgens Nokia "boeiende content maken, verbinding maken met je favoriete sociale netwerken en on-demand Web TV programma's bekijken". En dit alles voor een bedrag van 370 EURO. Maar of dat het waard is?

Nokia N8
Nokia N8

Je krijgt er in ieder geval wel een 12 megapixel camera voor terug met Carl Zeiss optics, Xenon flitser en HD video-opnamekwaliteit. Geschoten filmpjes kunnen direct op het toestel worden bewerkt. En het belooft dankzij de Dolby Digital Plus ondersteuning ook nog lekker te klinken!

Symbian^3

Zoals eerder al gemeld draait de Nokia N8 onder het nieuwe Symbian^3 besturingssysteem. Deze versie volgt de bekende en inmiddels sterk gedateerde S60 op. De nieuwe versie ondersteunt multi touch, flick scrolling en pinch-zoom.

Symbian^3
Symbian^3 belooft eigenlijk alles wat de N97 niet is

Verder nieuw zijn de meerdere homescreens die geheel naar eigen smaak kunnen worden ingericht, waaronder bijvoorbeeld met widgets.

Ook de Nokia N8 wordt geleverd met gratis Ovi Maps navigatie; een gratis navigatietoepassing waarmee je wandelend of rijdend van A-naar-B kunt navigeren. Het is nog even onduidelijk wanneer de N8 in de winkel zal liggen. De prijs is wel bekend; voor 370 EURO heb je de Nokia N8 in handen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel