Sony verrast met verwachte Xperia Z4


We wisten dat hij ging komen, en zo op het eerste gezicht lijkt er niet veel ontwikkeling aan de Xperia Z4 te zitten. Toch verrast Sony door het toestel ineens aan te kondigen. Er zijn bovendien wel wat wijzigingen te bespeuren.

Om maar meteen met de allergrootste wijziging te komen; er zit binnenin deze Xperia Z4 een nieuwe Snapdragon 810-processor. Dit is Qualcomm's huidige topmodel en daarmee lijkt de Z4 verzekerd van de nodige snelheid. Gaan we meteen door naar het volgende verschil, al is het misschien beter dat we het hebben over een verschilletje. Zo schaaft Sony 0,4 millimeter van de behuizing af. Dit is dan ook meteen het dunste en lichtste Xperia Z-model ooit.

Sony Xperia Z4 colors

Natuurlijk zijn er meer verschillen. Zo komt de selfiecamera uit op een nieuwe 5,1 megapixel en kent bovendien (elektronische) beeldstabilisatie. Nieuw is ook de ondersteuning van LDAC; Sony's eigen codec om draadloos hoge kwaliteit audio te versturen. Gelijk gebleven is de 20,7 megapixel camera om de achterkant. Wel gaat de batterijcapaciteit omlaag van 3.100 naar 2.930 mAh. De Sony Xperia Z4 behoudt ondanks de niet afgelosten microUSB-poort z'n waterdichte behuizing met IP6X en IPX5/IPX8 certificering.

Xperia Z4 in Nederland

Er is één maar aan deze introductie; Sony kondigt de Xperia Z4 voorlopig alleen aan voor Japan. Daar zal hij komende zomer verkrijgbaar worden in de kleuren White, Black, Copper en 'Aqua Green'. Prijzen zijn niet bekend gemaakt. Nu kondigt Sony wel vaker modellen eerst aan voor haar thuismarkt, dat wil dus niet zeggen dat we de Z4 hier niet mogen verwachten. Overigens schrijft Hi-tech dat eind mei een variant wordt uitgebracht die voor de wereldwijde markt bedoeld is.


Prijsvergelijker Sony Xperia Z3+

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia Z3+Praat mee over dit artikel