HTC presenteert knijpbare HTC U11 op 16 mei


HTC zal op dinsdag 16 mei 2017 de HTC U aankondigen. Dit knijpbare toestel beschikt over aanraakgevoelige zijkanten waarmee een nieuwe manier van invoer mogelijk is. HTC werkt al langer onder de U-serienaam.

De HTC U11 lijkt het topmodel te worden van de U-serie bestaande uit nu al de U Play en U Ultra. Die laatste twee modellen beschikken over een achterkant van gelaagd glas in verschillende kleuren wat een fraai effect oplevert wanneer het licht er op valt. De HTC U11 zal daar hoogstwaarschijnlijk ook over beschikken. Nieuw echter aan de U zullen de zijkanten zijn. HTC heeft die aanraakgevoelig gemaakt waardoor je met knijp- en veegbewegingen opdrachten kunt geven.

Een eerder gerucht sprak over de verwachting dat HTC in 2017 slechts zes tot zeven modellen zou aankondigen. Samen met de HTC U11 staat de teller dan op 3. Er worden dus nog hoogstens 4 modellen verwacht. Of we de HTC U11 als opvolger van de HTC 10 moeten zien is nog maar de vraag. HTC's strategie is op z'n zachtst gezegd nogal wisselvallig en eigenaardig. Als we echter naar z'n verwachte specs kijken zijn we geneigd nee te zeggen. Gesproken wordt namelijk over een 5,5 inch grote telefoon met Quad HD-resolutie, geen koptelefoonaansluiting en een batterij van 'slechts' 3.000 mAh groot. Wie de presentatie van de HTC U11 live wil bijwonen moet er vroeg bij zijn. De livestream op htc.com/launch begint op dinsdag 16 mei om 08:00 Nederlandse tijd.


Prijsvergelijker HTC U11

Toon alle aanbiedingen van de HTC U11


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel