Samsung beëindigt 14 jaar durende leiderschap Nokia


Samsung heeft na 14 jaar een einde gemaakt aan Nokia's koppositie als grootste telefoonleverancier. Daarnaast versloeg het ook nog eens aartsrivaal Apple door meer smartphones te verkopen. En er lijkt vooralsnog geen einde te komen.

In totaal verkocht Samsung in het eerste kwartaal een indrukwekkende 93,5 miljoen telefoons, waaronder 44,5 miljoen smartphones. Een stijging van 36 procent. Nokia bleef steken op 82,7 miljoen telefoons terwijl Apple 35,1 miljoen iPhone's aan de man wist te brengen.

Samsung stand MWC 12

Door deze cijfers nam Samsung na 14 jaar het stokje over van Nokia als grootste telefoonfabrikant wereldwijd. In 1998 nam Nokia overigens deze positie over van Motorola dat zich daarvoor de grootste telefoonfabrikant mocht noemen. Nokia heeft moeite om concurrenten als Apple en Samsung voldoende bij te benen. Zelfs een nauwe samenwerking met Microsoft waarmee het Windows Phone-telefoons verkoopt blijft sterk achter met de concurrentie. Zo verkocht het slechts 2 miljoen Windows Phone-telefoons afgelopen kwartaal.

Galaxy S3

Het ziet er niet naar uit dat Samsung de nieuw verworven toppositie snel weer zal inleveren. Binnenkort wordt de opvolger van de succesvolle Galaxy S II verwacht, de Galaxy S3. De verwachtingen hiervan zijn groot en mocht al op veel voorinschrijvingen rekenen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel