Minister Verhagen in gesprek met operators na brand Vodafone


Minister Verhagen van Economische Zaken wil met operators in gesprek, na de brand die gisteren een groot deel van het Vodafone netwerk in de Randstad plat legde. Het herstellen van 3G-signaal kan dagen duren.

Bellers en sms’sers kunnen inmiddels weer gebruik maken van het Vodafone-netwerk, al zijn er nog steeds meldingen van gebruikers die beperkt bereikbaar zijn. In noodgevallen als deze moeten operators beter samenwerken, vind minister Verhagen. Hij wil met de operators om tafel. Er moeten afspraken komen waardoor KPN, T-Mobile en Vodafone bij grote storingen gebruik kunnen maken van elkaars netwerk. Eerder zouden dergelijke afspraken ook al gemaakt worden, maar tot op heden zijn geen concrete stappen gezet.

2591726 d999c951

Vodafone werd gisteren getroffen door een brand in het pand in Rotterdam waar het bedrijf een belangrijk knooppunt gevestigd heeft. Daardoor was bellen via het netwerk van Vodafone in een groot deel van de Randstad onmogelijk. Naar verluidt zijn ongeveer 1 miljoen mensen tijdelijk onbereikbaar geweest door het problemen. Zakelijke klanten willen opheldering van Vodafone. Ze willen weten waarom er geen goede back-up was voor het knooppunt in Rotterdam.

Bron: Fd.nl


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel