HTC lanceert langverwacht vlaggenschip Sensation


Hoewel de meeste technische specificaties van de HTC Sensation al gelekt waren door een onhandige medewerker van Vodafone in Engeland, wisten de Taiwanezen op software-gebied toch met iets nieuws te komen.

De HTC Sensation, HTC's nieuwe Android-topmodel met een 1.2 GHz dualcore-processor, een 4.3 inch qHD scherm en 768 MB RAM, wordt geleverd met een nieuwe dienst: HTC Watch. Hiermee kunnen gebruikers een groot aantal films en tv-series bekijken. Met HTC Watch kun je video’s huren of kopen en deze bekijken op maximaal vijf verschillende HTC-toestellen. Met de HTC Sensation kunnen HTC Watch video’s door middel van een HDMI-adapter ook afgespeeld worden op televisies.

HTC Sensation

Logische ontwikkeling

Het is volgens Mark Moons, Regional Director van HTC Benelux, een logische ontwikkeling. “Smartphones zijn inmiddels doorontwikkeld tot entertainmentcenters op zakformaat. Met de Sensation zet HTC nog een stap verder door de entertainment service HTC Watch te combineren met het vernieuwde HTC Sense."

Daarnaast introduceert HTC een gepersonaliseerd ‘lockscreen’ voor HTC Sense, de eigen Android-schil van HTC. Deze verandert de schermbeveiliging in een real-time scherm met de belangrijkste informatie en content, zoals updates van sociale netweken, foto’s, het weer of aandeelkoersen. Ook heeft de gebruiker via de nieuwe, actieve schermbeveiliging met één beweging snel toegang tot de meest gebruikte apps.

De HTC Sensation, voorheen bekend als Pyramid is vanaf 1 juni beschikbaar. Aanvankelijk is het toestel alleen te krijgen via Vodafone. De adviesprijs van het toestel bedraagt 599 euro.


Prijsvergelijker HTC Sensation

Toon alle aanbiedingen van de HTC Sensation


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel