"HTC presenteert 3D-toestel op CTIA"


HTC komt volgens geruchten met een 3D-toestel met dualcore-processor. De Taiwanese fabrikant zou het toestel, dat EVO 3D gaat heten, presenteren op de CTIA in Orlando, Florida, dat deze week gehouden wordt.

HTC houdt vast aan het partnerschap met Qualcomm, want de processor in de EVO 3D is is een dualcore Snapdragon, met een kloksnelheid van 1.2 Ghz. Andere fabrikanten kozen eerder voor processoren van Nvidia, Texas Instruments of eigen fabrikaat. Het scherm op de EVO 3D is autosterioscopisch, wat wil zeggen dat je de 3D-effecten zonder brilletje moet kunnen zien.

3D camera

Het 3D-scherm op het toestel heeft een resolutie van 4 inch, met een resolutie van 960 x 450-pixels. Het toestel krijgt 4 GB RAM-geheugen en 1 GB ROM-geheugen. Je kunt dit met recht een supersmartphone noemen. De smartphone heeft 2 camera's, zodat je ook in 3D op kunt nemen. Aan de voorkant tref je ook een 1.3 megapixel camera aan. Het toestel draait op Android 2.3 Gingerbread, en kan via HDMI 1080p video afspelen.

Het is helaas niet waarschijnlijk dat het toestel snel naar Nederland komt. Sprint, de provider waarvoor dit toestel ontwikkeld is, heeft een CDMA-netwerk. In ons land kun je dus weinig met de EVO 3D. Desondanks laat deze ontwikkeling zien dat HTC werkt aan nieuwe technieken. In Nederland zullen we daar te zijner tijd van profiteren.Praat mee over dit artikel