Nokia klaagt Apple opnieuw aan

· 1 reactie


De patentstrijd tussen Nokia en Apple gaat door. Nokia heeft een nieuwe aanklacht tegen de maker van de iPhone ingediend. De advocaten van Nokia zetten daarmee de strijd tussen beide bedrijven door.

Volgens Nokia gaat het deze keer om inbreuk op patenten op bijna alle Apple-producten. De claim blijft dus niet beperkt tot de iPhone, maar gaat ook over de iPad. Het gaat in totaal om zeven patenten. Volgens Nokia was het bedrijf er vroeg bij met innovaties op het gebied van multitasking besturingssystemen, data synchronisatie, belkwaliteit en bluetooth-accessoires.

Rechtszaak in Den Haag

Nokia claimt dat sommige van deze patenten tien jaar voordat de eerste iPhone op de markt kwam al ingediend waren. De nieuwe aanklacht komt bovenop bestaande rechtszaken, waaronder één in Den Haag. Nokia verwacht de komende maanden uitspraak in de meeste rechtszaken, die niet alleen in ons land, maar ook in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten gevoerd worden. Met de zeven nieuwe patenten die door Nokia gebruikt worden om Apple aan te klagen, heeft het Finse bedrijf nu in totaal 46 patenten waarover een rechtszaak tegen de maker van de iPhone wordt gevoerd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel