Samsung Galaxy S II: zoomen door te bewegen

· 6 reacties


Samsung heeft in de Galaxy S II een nieuwe zoomfunctie ingebouwd, waardoor je in kunt zoomen door het toestel te bewegen. Haal je het toestel naar je toe, dan zoom je in, duw je het van je af, dan zoomt het uit.

Het enige dat je hoeft te doen, is twee vingers op het scherm van de Galaxy S II duwen terwijl je het toestel beweegt. Het valt nog te bezien of deze zoom-techniek net zo populair wordt als pinch-to-zoom. Desalniettemin is het positief dat smartphonefabrikanten voortdurend bezig zijn met het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van toestellen. Misschien zijn we over een paar jaar zo aan deze techniek gewend dat we ons niet voor kunnen stellen dat we ooit zonder konden.

Nu zijn we zo gewend zijn aan pinch-to-zoom, het inzoomen op een smartphone door twee vingers op het scherm te plaatsen en deze uit elkaar te bewegen, dat we soms tevergeefs met onze vingers over het scherm gaan op toestellen die deze door Apple uitgevonden techniek niet ondersteunen. Binnenkort kun je ervaren of de nieuwe zoom-techniek van Samsung net zo intuïtief is.Praat mee over dit artikel