Nieuwe HTC-telefoons duiken massaal op


In aanloop naar het CTIA volgende week duiken er een flink aantal onaangekondigde HTC-telefoons op, te weten de HTC Prime, Ignite en Pyramid. Grote kans dat hier het nieuwe vlaggenschip van 2011 tussen zit.

Persoonlijk vinden we het een beetje teleurstellend dat de flagships voor 2011 niet tijdens het MWC zijn aangekondigd maar "beter laat dan nooit" luidt het gezegde. Interessant is dat tussen deze nieuwe telefoons ook enkele Windows Phone 7-toestellen zitten. HTC pakte tijdens de introductie van WP7 nog flink uit, maar tot nu toe bleef het verder rustig met nieuwe modellen.

HTC Prime
HTC Prime

De Prime en Ignite moeten daar verandering in brengen. Te beginnen met de Prime; een QWERTY-slider met vermoedelijk een 3.7-inch aanraakscherm. Andere eigenschappen zijn een 5 megapixel camera en 512 MB aan RAM. Het andere WP7-toestel, Ignite, is er eentje zonder volledig toetsenbord.

HTC Ignite

Bij de Ignite had HTC echter beter z'n best kunnen doen. Het toestel is namelijk 'slechts' met een 800 MHz processor uitgerust. Lager dus dan officieel door Microsoft is goedgekeurd. Wat voor consequenties dit heeft moet nog blijken.

Nieuw vlaggenschip

Nu de rust in Egypte is wedergekeerd vindt HTC het tijd een toestel onder de naam Pyramid uit te brengen. Al denken wij dat het hier slechts om een interne codenaam gaat, het toestel lijkt namelijk de Desire HD te moeten opvolgen. Het toestel moet hét vlaggenschip van HTC voor 2011 worden.

HTC Pyramid
HTC Pyramid

Eindelijk zien we hier eens wat vooruitgang wat het merk tot op heden niet liet zien. Namelijk een 4.3 inch scherm met 960 x 540 pixels resolutie (qHD). Een 8 megapixel camera, 1.3 Mpixel secundaire camera, 768 MB aan RAM een een processor die op 1.2 GHz draait. We hopen voor HTC dat het hier om een dualcore-exemplaar gaat om niet verder van de concurrentie weg te zakken.

Wanneer we bovenstaande toestellen op de markt mogen verwelkomen is onbekend. Daarvoor zullen we eerst de officiële aankondiging moeten afwachten. Zoals eerder gezegd is het CTIA-event dat volgende week maandag van start hiervoor de meest geschikte kandidaat.

Bron: Xda.cnPraat mee over dit artikel