Chef Android Market ruimt het veld na naamswijziging


De chef van de Android Market heeft tegelijk met de naamswijziging naar Google Play het veld moeten ruimen. Erik Chu blijft bij Google werken, maar verliest zijn huidige positie. De reden zou een tekort aan verdiensten zijn.

Google wil meer geld verdienen met Android apps, en geeft daarom Jamie Rosenberg de leiding over Google Play. Hij werkte al een tijdje voor Google. Daarvoor was hij werkzaam bij Microsoft. De inkomsten uit apps moet hoger worden, en dat komt niet alleen ten goede aan Google zelf. Ook makers van (betaalde) apps zullen meeprofiteren.

Jamie Rosenberg
Jamie Rosenberg

Het maken van een betaalde app voor de iPhone is momenteel lucratiever dan het maken van een Android app. De gemiddelde app voor het OS van Apple levert vierkeer zoveel op. Om de aanval op Apple in te zetten is het voor Google dus noodzakelijk om niet alleen veel telefoons met Android op de markt te zetten, maar ook om goede inkomsten uit apps te kunnen leveren, om zo meer app-makers aan zich te kunnen binden. Dat een percentage van de inkomsten in de kas van Google terecht komt, is dan mooi meegenomen.

Bron: Techcrunch.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel