Samsung heroverweegt onderdelen Galaxy Tab 10.1


Nadat Apple de iPad 2 heeft aangekondigd kunnen concurrenten zich beter wapenen tegen wat lijkt hun grootste tegenstander voor 2011. Samsung heroverweegt daarom onderdelen van de nieuwe Galaxy Tab.

En dat is misschien helemaal niet zo'n gek idee als je bedenkt dat het instapmodel van de Galaxy Tab 10.1 qua prijstelling behoorlijk boven die van de iPad 2 uitsteekt. En zoiets helpt natuurlijk niet potentiële consumenten bij de concurrentie weg te houden.

Samsung Galaxy Tab 10.1
Samsung Galaxy Tab 10.1 tijden het MWC

Een verwachte verkoopprijs is nauw verbonden met de som van toegepaste onderdelen. Samsung overweegt nu onderdelen die "inadequaat" zijn te vervangen om zo dichterbij de prijs en kwaliteit van de iPad 2 uit te komen. Een andere mogelijkheid om zichzelf een marktaandeel toe te eigenen is een deel van de winstmarge op te geven. Samsung was namelijk voornemens de prijs van de Samsung Galaxy Tab 10.1 hoger maken dan de 7-inch variant. Die lag in het begin voor maar liefst 750 EURO in de winkel. Vandaag de dag krijg je de eerste Galaxy Tab al voor een bedrag van tussen de 450 en 500 EURO.

Bron: Physorg.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel