Verkoop Olivetti OliPad-tablet gaat vandaag van start


Geruchten over een Olivetti-tablet doen al langer de ronde, maar ditmaal lijkt het toch echt te gebeuren. Met de OliPad 100 wil de Italiaanse typemachine-fabrikant het digitale tijdperk betreden. Het apparaat is vandaag te koop.

Olivetti's tablet klinkt bekend; Android, 10-inch scherm met 3G, WiFi, Bluetooth, HDMI-poort en een Nvidia Tegra 2-processor. Toch weet Olivetti iets te doen wat veel andere fabrikanten maar niet lukt; de OliPad 100 kost namelijk slechts 399 EURO en dat is inclusief BTW.

Olivetti OliPad front in dock
Olivetti OliPad met speciaal dock

Olivetti heeft niet gebruik gemaakt van Vanilla Android maar een eigen schil gemaakt. Deze moet met name zakelijke gebruikers en "ambtenaren" van dienst zijn, aldus Olivetti. Zo is er naast een toepassing waarmee een digitale catalogus samengesteld kan worden een toepassing aanwezig waarmee een verkoop voorbereidt kan worden speciaal bedoeld voor de mode industrie. Wat Olivetti hiermee precies bedoelt blijft echter geheel onduidelijk. Duidelijker is de toepassing waarmee je digitaal documenten van een handtekening kunt voorzien.

Italiaans

Zoals gezegd gaat de Olivetti OliPad vandaag in de verkoop. Voorlopig zal dit alleen via de Italiaanse operator TIM gebeuren. Of en wanneer de OliPad in Nederland verkrijgbaar zal zijn is onbekend.



Praat mee over dit artikel