Hands-on Samsung Galaxy Tab 10.1


Niet alleen LG, ook Samsung heeft een Android Honeycomb-tablet voor ons meegebracht naar het MWC. We zouden ons niet zijn als we deze niet eens grondig door onze gretige handen lieten gaan om te zien of het wat is.

Het formaat van de 10-inch Galaxy Tab komt overeen met de iPad, al scheelt het een klein beetje. Ergens is dit formaat perfect voor een tablet voor thuisgebruik. Hij is namelijk te groot om mee te nemen, en klein genoeg om door het huis te dragen.

Samsung Galaxy Tab 10.1 in hand

Het scherm van de Tab 10.1 is helaas niet van het type Super AMOLED (Plus) of zelfs maar AMOLED, maar is het meer reguliere TFT. Niet dat daar iets mis mee is, maar we hadden het graag gezien. Natuurlijk weten we dat het lastig tot bijna onmogelijk is om dergelijke grote Super AMOLED-schermen te produceren, we hadden het graag ervaren.

Samsung Galaxy Tab 10.1 back

Wat de Galaxy Tab 10.1 duidelijk van de rest onderscheidt is z'n achterkant. Het heeft een structuur dat doet denken aan carbon-fiber. Samsung heeft ervoor gekozen een bolling aan te brengen en dat heeft een positief voordeel; het geeft extra grip als je hem vast pakt. Bovendien zorgt de structuur dat vingerafdrukken geen schijn van kans hebben. Iets wat we altijd graag horen.

Samsung Galaxy Tab 10.1 side

De nieuwe Samsung Galaxy Tab is een ware multimedia-tablet. Voorzien van 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorkant doet deze tablet niet onder van menig verkrijgbare high-end smartphone.

Samsung Galaxy Tab 10.1 camera

Daarnaast beschikt dit model over stereo luidsprekers wat het afspelen van muziek een waar genot moet maken, vooral ook wanneer het surround-effect wordt ingeschakeld. Tot slot is er ruimte voor een SIM zodat je ook onderweg kunt surfen op het internet.

Samsung Galaxy Tab 10.1 sim

Ondanks dat de Galaxy Tab 10.1 een goede indruk achterliet hadden we het idee dat het nog niet af was. Hier en daar haperde het systeem en was het traag. Ook lukte het ons niet om foto's te schieten in een hogere resolutie dan 5 megapixel. En dat terwijl het apparaat is uitgerust met een 8 megapixel schieter. Als klap op vuurpijl werden we nog met onderstaande foutmelding geconfronteerd. Iets wat we natuurlijk niet op de productversie willen aantreffen.

Samsung Galaxy Tab 10.1 error

Prijzen van de Galaxy Tab 10.1 zijn nog niet bekend gemaakt. Z'n beschikbaarheid wel; begin tweede kwartaal van 2011.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel