Hands-on LG Optimus Pad


Zojuist hadden we een speciale ontmoeting met de LG's eerste tablet; de Optimus Pad. Dit paradepaardje is voorzien van een dubbele camera zodat het schieten van 3D-beelden tot z'n standaard-mogelijkheden behoort.

Naast dat is de LG Optimus Pad een 8.9 inch tablet, of zoals LG het zelf noemt; een One-Hand Grip tablet. De Pad is duidelijk kleiner dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Tab 10.1 en de Apple iPad. Toch valt dit verschil in inches bij gebruik nauwelijks op.

LG Optimus Pad front

Wat wel goed opvalt is de snelheid waarmee de Optimus Pad door menu's heen bladert en opent. De Nvidia Tegra 2-processor doet duidelijk goed z'n werk. En op de één of andere manier lijkt de Optimus Pad sneller dan de Samsung Galaxy Tab 10.1 maar dat zou natuurlijk een firmware-probleem kunnen zijn. Het kleiner aantal pixels helpt natuurlijk ook mee.

LG Optimus Pad back

De achterzijde van de Pad is ietwat saai uitgevoerd al moet de metalen strip dat voorkomen. Het zal een kwestie van smaak zijn of iemand dat mooi vind of niet. Goed nieuws is in ieder geval dat de achterzijde niet gevoelig is voor vingerafdrukken.

LG Optimus Pad 3D

Maar zoals gezegd is hét selling-point van de Optimus Pad de 3D-weergave en opnamemogelijkheden. Opgenomen 3D-beelden kunnen met behulp van een speciaal brilletje worden terug bekeken. Opvallend genoeg werkt dit best goed! Ook geschoten video's die met de stereo-camera zijn opgenomen kunnen op dezelfde manier worden afgespeeld. En zoals gezegd werkt het best goed, al moet voor het 3D-effect wel relatief dichtbij worden gefilmd om een maximaal resultaat te bereiken.

LG Optimus Pad HDMI

Leuke extra is natuurlijk de HDMI-uitgang waarmee de LG Pad aan de onderzijde is voorzien. Beelden kunnen hierdoor makkelijk worden afgespeeld op een HDTV en gedeeld worden met een groter publiek.


Gerelateerd nieuws